Hurtig betaling - brug MobilePay
Hurtig levering - Normalt 3-5 arbejdsdage
Kompetent rådgivning - Ring på 40 20 82 29

Montering af trægulv

 Man skal altid tjekke planhed på undergulvet, om det er spåndplade eller beton, det er det samme der gælder. Man kan hente en fin vejledning på gulvfakta om måling af planhed af undergulve.

Man kan bruge en 2 m retskinne eller vaterpas. Den ligger Man på gulvet, så må man kunne ligge en 2mm klods i hver ende af vaterpasset, og så må det ikke gynge ,for så er der en for stor en pukkel i det område. Det tager tid at tjekke undergulvet, og det er sådan det er .

Nu kan vi se om man kan finde en god væg at starte op af, tænk over lys indfaldet, og om man kan forstille sig at det ligger på tværs af spærene, det gjorde man altid i gamle dage pga. spærene på taget ,dem lagde man dem på tværs af.

Lav 3 længder og starte med ,med minimum 30 cm af stand imellem endestød, og gerne lidt mere, så ligger man de tre først rækker ,så kan man se om væggen.er ret og plan, hvis ikke, så må man strege op på det 1 brædde og skære det til, husk altid klodser til.at ligge som afstand ud til væggene, også i enderne, det stabilisere gulvet under montage. Der skal være imellem 4-8 mm luft langs kanter, om sommeren må der godt være de 3 -4 mm,da det trækker sig om vinteren, og det udvider sig om sommeren, det er pga. frost gir lav fugt i luft og varme og vand gir fugt, og derved udvider ting sig naturligt. Om sommeren.

Det er forholdsvis nemt at montere flydende gulve, det kalder man gulve der ikke er limmet til undergulvet.

Man skal tit have underlag til gulvet, enten foam eller gummi underlag, det har meget med lyd og gøre. Dampspærre plastik i 0,20 er nødvendigt på betongulv, da det er krav for producenterne ,det kan også forekomme på spånplader, hvis det er et gammelt hus uden dampspærre i forvejen.

Fordelen ved trægulve er gløden og den viden man har om at det er et naturligt gulv man går på, de fleste kan også slibes igen, men man skal altid pleje og vedligeholde istedet, da det er bedre og billigere i længden.

Idag er der flere producenter der ligger 1 mm træ på toppen af en krydfiner kerne, det gør det til et miljø rigtig gulv og stærkere for dybe mærker og ridser, da bunden er så stærk fra finerens side af.