Hurtig betaling - brug MobilePay
Hurtig levering - Normalt 3-5 arbejdsdage
Kompetent rådgivning - Ring på 40 20 82 29

Din guide til vedligeholdelse og rengøring af laminatgulve

Laminatgulve er kendt for deres holdbarhed og lette vedligeholdelse. Men selvom de er modstandsdygtige over for slid, kræver de stadig regelmæssig pleje for at bevare deres skønhed og levetid. I denne guide vil vi dykke ned i de bedste metoder til vedligeholdelse og rengøring af laminatgulve.

Daglig rengøring

Den daglige rengøring kan klares med jævnlig støvsugning eller fejning af gulvet, for at fjerne småsten og lignende, der kan ridse gulvet. Dette suppleres efter behov med en gulvvask, hvor der anvendes et egnet rengøringsmiddel. Vi anbefaler det svanemærkede gulvvaskemiddel TarcoClean, der udover at være et effektivt middel til vask af gulve også er skånsomt for miljøet.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom laminatgulve er modstandsdygtige over for mange former for slid, kan de stadig blive beskadiget af skarpe genstande, tunge møbler og hårde sko. Derfor er det vigtigt at være forsigtig, når du flytter møbler eller går på gulvet med sko på.

Pletfjerning

Laminatgulve er modstandsdygtige over for pletter, men det er stadig vigtigt at handle hurtigt, når spild sker. Tør straks væsker op med en fugtig klud eller svamp. For hårde pletter som maling, blæk eller lim, brug en plastikskraber og skrab forsigtigt pletten væk.

Hvis du står over for en særlig vanskelig plet, kan det være nødvendigt at bruge en specialiseret pletfjerner, som fx denne Tarkett Blå Gulv Grundrengøring. Husk altid at teste pletfjerneren på et diskret område af gulvet først for at sikre, at den ikke vil beskadige gulvets finish.

Forebyggelse af ridser og skader

Placer filt- eller gummiunderlag under møbler for at forhindre ridser. Brug dørmåtter ved indgange for at fange snavs og grus, og undgå at gå på gulvet med sko med hårde hæle eller skarpe kanter.

Hvis du har kæledyr, er det også vigtigt at holde deres kløer trimmet for at forhindre ridser. Og hvis du har børn, er det en god ide at lægge et legetæppe eller en måtte ned for at beskytte gulvet mod legetøj og andre genstande, der kan forårsage skade.

Dybdegående rengøring

Selvom daglig støvsugning og pletfjerning er vigtige, kan dit laminatgulv med tiden have brug for en mere dybdegående rengøring. Brug en specielt designet laminatgulvsrenser og en blød klud eller moppe. Husk at tørre gulvet tørt efter rengøring for at forhindre vandskader.

Reparation af mindre skader

Mindre skader som ridser eller hakker kan repareres med en laminatgulvreparationskit, der kan købes her. Følg instruktionerne nøje for at sikre, at reparationen er så usynlig som muligt.

Hvis dit gulv har større skader, som dybe ridser eller revner, kan det være nødvendigt at udskifte de beskadigede planker. Dette kan være en mere kompliceret proces, der kræver specialværktøj og -færdigheder, så det kan være en god ide at hyre en professionel til at gøre det.

Almindelig sæbe eller opvaskemiddel: Nej tak

Det kan være fristende at anvende en almindelig sæbe eller opvaskemiddel, når gulvet skal vaskes, men hvad der måske virker som en billig løsning i øjeblikket kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når gulvet er ødelagt og skal skiftes. Der vil nemlig ingen hjælp være at hente i garantien, hvis brug af forkerte rengøringsmidler er årsag til skaden.

At tage sig godt af dit laminatgulv kan forlænge dets levetid og sikre, at det fortsat ser flot ud. Husk, at forebyggelse er nøglen - ved at tage nogle få, enkle skridt kan du beskytte dit gulv mod skader og sikre, at det forbliver en smuk del af dit hjem i mange år fremover.

Ekstra Tips

  1. Brug altid en dørmåtte i indgangspartier. Dette vil hjælpe med at fange snavs og grus, der kan ridse dit laminatgulv.
  2. Brug altid rengøringsmidler, der er designet til laminatgulve. Almindelige husholdningsprodukter kan efterlade en sæbefilm på overfladen, som kan skade gulvet.
  3. Undgå at bruge for meget vand ved rengøring. Laminatgulve er modstandsdygtige over for vand, men for meget vand kan skade gulvet.
  4. Brug altid hjul til hårde gulve på kontorstole og filtdupper på møbelben for at beskytte gulvet mod ridser og skader.

Hos Egulve.dk er vi altid klar til at hjælpe dig med at træffe det bedste valg for dit hjem. Kontakt os i dag for mere information.


Nyere opslag